Danish English Finnish French German Norwegian Swedish
FAQs - Mest almindelige spørgsmål

Vi prøver at skrive de mest stillede spørgsmål her.

 

Klik på et af spørgsmålene herunder og du kan se svaret.

 

Finder du ikke det du søger, kan du prøve i vores forum.

Svar: Varmelampen samt lys skal placeres uden for terrariet, over nettet,  for at undgå at dyret kan brænde sig. Det vil også se flottere ud og vil være nemmere at skifte.

Svar: Så meget som muligt, hele toppen bør minimum være net, samt noget af siderne.

Svar: Der er fordele og ulemper ved alle typer terrarier, læs under ”terrariet”.

 

 

Svar: Det er helt klart bedst at købe opdrættede dyr, da man ved hvor gamle de er og at de ikke er fyldt med parasitter.

 

Svar: Hver kamæleon art har et bestemt spektrum af farver som den kan bruge, alt afhængigt af kønnet, arten og evt. lokaliteten. En kamæleon kan ikke skifte farver efter sine omgivelse som man se i tegnefilm, men derimod efter deres sindstilstand. Eksempelvis vil gravide hunner få farver der indikere at de er gravide og hanner vil have parrings farver til at imponere hunner og rivaler.

Svar: Det kommer helt an på hvilken art vi snakker om, f.eks F.pardalis tåler ikke under 14grader, da dens stofskifte vil gå i stå, hvorimod div. bjergarter som T. jacksonii kræver en nattesænkning ned til de 15C og enda lavere, for at kunne trives?

 

Svar: Dette er ikke et godt tegn og kan skyldes flere ting, genskær i ruden, for høje temperaturer, mangel på skjul eller graviditet.

 

Svar: Hannerne har i de fleste tilfælde de flotteste farver og risikere ikke at få problemer med ubefrugtede æg.

 

 

 

Svar: Det kommer an på hvilken art, men så stort som muligt, eller skulle man sige hvad siger din samvittighed? Et spørgsmål der er umuligt at besvare.

 

 

 

Svar: Det skal lige siges at ingen kamæleon arter er begynderdyr, SELVOM at man har holdt div. andre krybdyr, så er kamæleoner så specielle at man bør sætte sig rigtigt godt ind i pasning. Ch.calyptratus (Yemen) bliver tit nævnt som et godt begynderdyr, men det er lidt af en misforståelse. Calyptratus er nok hårdfør, men gør det arten til et godt begynderdyr? Jeg mener, at der er forskel på TRIVSEL og OVERLEVELSE. Jeg vil påstå at F.pardalis og F.oustaleti er arter som er gode til at tilpasse sig og nok begynderdyr.

Svar: Bestemt ikke, vandfald er bakteriebomber og bør bestemt ikke benyttes i kamæleonterrarier, selvom at der ofte er billeder af kamæleoner uden på æsken. Kamæleoner har en tilbøjelighed til at lave afføring i vandfald, så selv med daglig rensning vil det være en dårlig ide.

Svar: Nej, nej NEJ, få arter kan lære at drikke af skåle, men det skal bestemt frarådes da vandskåle vil huse mange bakterier.

Svar: JA, levende planter har flere vigtige roller i kamæleonhold. De giver skjul til kamæleonen, holder luftfugtigheden oppe og samler vanddråberne som kamæleonen er afhængig af, for at kunne trives.

Svar: NEJ, kamæleoner er solitære dyr og bør derfor ikke holdes sammen.
Få arter kan gå sammen, men selv her kan man ikke vide sig sikker på om det går godt og bør kun prøves af eksperter.

DVD
Opsat i CMS Joomla. Template design af Grover. Copyright paa indhold Kamaeleon Team Danmark.